14 Haziran 2009 Pazar

Zamanında İzlenen Filmler

Eskiden bol bol takıldığım bir forum vardı oraya izlediğim filmler ile ilgili kısa kısa birşeyler yazmışım buraya alayım dedim:

Etz Limon / Limon Ağacı

İsrail - Alman - Fransız ortak yapımı bir film, Filmin kısaca konusu:

Filistinli bir hanım ablamızın babasından kalan yıllardır limon yetiştirip geçimini sağladığı bahçesinin yanında bulunan eve, yeni israil savunma bakanı taşınır ve güvenlik gerekçesi ile bahçedeki ağaçların sökülmesini ister, ablamızda bu işi mahkemeye taşıyarak hakkını aramaya çalışır. Hikaye böyle gelişir ve bişeyler bişeyler olur.

imdb

Resident Evil: Degeneration

Resident Evil serisinin son filmi sandım indirdim, değilmiş oyun karakterleri ile animasyon bir film yaratmışlar, gayet başarılı görsel açıdan ancak konu devam niteliğinde olmadığından beklentilerimi karşılamadı.

imdb

Water Lilies

Fransız filmiydi yanlış hatırlamıyorsam, gay bir kızın iki ayrı arkadaşına bakışı ilişkileri felan fistan, izlenir.

imdb

4 months 3 weeks 2 days (4 luni, 3 saptamâni si 2 zile)

Romanyada 80li yıllarda kürtaja bakış olayı, bir kız ve arkadaşının yasadışı kürtaj meselesi için yardımları, birsürü ödül almış deyi izledim ama çok da beğenmedim açıkçası.

imdb

All the Invisible Children

8 yönetmenin 7 filmi, hepsi çocuklarlar hakkında dramatik filmler, aralarında çok başarılı olanları olmakla beraber vasat olanlarıda var tabi. John Woo ve E. Kusturika'nın filmleri favorilerim oldu.

imdb

Stranger Than Fiction

Sinema siteleri gibi tanıtım yaparsam;
Bir adam hiç tanımadığı bir roman yazarının karakteri olduğunu farkederse ne olur, coming soon in theatres.
Konu bu efektler filan gayet hoş, başrol oyuncusu tam hatırlayamadım Woody Allen'ın bir filminde de başrol oynuyordu.

Birde belirteyim son zamanlarda izlediğim en iyi filmlerden.

imdb

İnat Hikayeleri

Tuncel Kurtizin başrol oynadığı 3 anadolu hikayesi anlattığı düşük bütçeli güzel bir yapım, izlenir.

Death Proof

Tarantinonun son filmi galiba güzel izlenecek bir film olmuş, tarz aynı tarz

imdb

[Rec]

Yahu ne gergin bir film, senaryo çokta oricinal değil ama, çekimler falan gergin bi ortam yaratıyor. Resident Evil hesabı zombiler falan ısırıyo ısırdığı falan zombi oluyo hesap kitapları. Sürekli "ısırıldım! beni bırakın kaçın ülen" nidaları duysakta bir residentten daha gerici. Hikaye kısaca şöyle bi hatun var gasteci itfaiyede çekim yapıyo gece vardiyası deyi, sonra bi olay oluyo itfaiye çağırılıyor, bunlarda atlıyolar beraber gidiyolar, sonra bi bakıyolar olaylar bişeylere sarıyo. Gerilim tırmanıyor falan. Açıkları olsada fena değil senaryo. Gerçekçi çığlıklar çekimler falan. Bana en orjinal kısmı kamera çekimleri geldi tek kamerayla işi bitirmek olayı var.

imdb

Idiocrasy

2550 küsür yılına gidiyoruz ve evrimin zekayı değil üremeyi desteklediğini görüp, o yıllarda insan zeka ortalamasının iyice düşmesi sonra geçmişten gelen sıradan elemanın süper zeki kabul edilmesi falan filan, eğlenceli bir film. Lost'un Jack Shepperdı başrolde.

imdb

The Girls Life

Pornocu bir ablanın hayatı, sonra hayatını sorgulaması, çok tavsiye edemeyeceğim.

imdb

Narnia Günlükleri

Sonunda izledim açıkçası pek beğenemedim, bilemiyorum oyuncular mı kötü oynuyordu, senaryo iyi ama kullanamamışlar gibi.

imdb

Sis Ve Gece

Son zamanlarda izlediğim en iyi türk filmlerinden biri, çok güzel bir polisiye olmuş, Türkiyede böyle polisiyeler olduğunu bilmiyordum. Tavsiyemdir.

imdb

Mavi Gözlü Dev

Yoruldum yorum yapamayacağım, çok iyi güzel bir film olmuş, bu da tavsiyemdir. smile.gif

imdb

Sıfır Dediğimde

Senaryo idare eder ama oyunculuk çok fena be arkadaş, fantastik olucanız tamamda çok özenti oyunculuk, sanki şey havası var bunlar yabancı oyuncuymuşta türkçe dublajı verince oyunculuk bozulmuş havası. thumbdown.gif

Ages Of Lulu

İzlemeyen bişey kaybetmez izleyen çok şey kazanmaz gibi bi film.

imdb

Mongol

Moğol hükümdarı Timuçinin çocukluğundan başlayarak öyküsünü anlatıyor, klasik öyküler gibi değil, nasıl toparlandığını ve eşine verdiği önemi anlatıyor, çok hoşuma gitti özellikle savaş sahneleri (az da olsa) çok iyi çekilmiş.

imdb

Monsieur Ibrahim Et Les Fleurs Du Coran

Ömer Şerif'in fransada yaşayan bir türkü canlandırdığı hoş bir film olmuş, fransanın müslümanların hepsine arap diye bakması falan filan sonra biraz tanıdıkça bir musevi çocuk bakkal ibrahim bey ile kanka oluyor sonra ibrahim ona türkleri, müslümanlığpı ve anadoluyu anlatıyor...

imdb

Zeitgeist: The Movie

İnsanları uyandırma amaçlı filmlerden. Klasik bu böyledir filmlerinden çok daha iyi.

Bölüm bölüm söylenen yalanları anlatıryor, ilk bölümde hristiyanlık yalanını muazzam anlatmış, sonra 11 Eylül'ün arka planını inandırıcı belgeler ve tanıklarla anlatmış, ABD nin neden her savaşta parmağı olduğunu vs vs.. gibi konuları anlatmış, tavsiye ederim. Güzel bir belgesel.

imdb

Henry And June

Yazar Henry Miller'ın hayatının bir kesimini bir arkadaşının gerçek öyküsünden yola çıkarak filmleştirmişler. Muazzam ötesi bir film olmamakla birlikte, izledikten sonra pişman olmayacağınız filmlerden.

Filmde şöyle bir cümle vardı aklımda kalan;

"Seksin ahlaksızlık olduğunu söylüyorlar oysaki insanoğlunun tek ahlaksızlığı savaştır."

imdb

Şimdilik bu kadar.

0 Yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...