24 Ocak 2010 Pazar

Bir İki İnternet Sitesi

Gezinirken rastlayıp "Bookmark"ladığım bir iki internet sitesini yazayım kayıtlara geçsin:
  1. http://www.360tr.com/ - Panaromik Türkiye fotoğrafları bulabileceğiniz başarılı bir site,üstelik bazı mekanlar için sanal fotoğraf turları hazırlanmış, bazı yerlere gitmeden bilgi sahibi olmak için tavsiye edilir. Misal Ayasofyayı gezmek istiyor fakat fırsatınız yok, fırsat yaratana kadar şununla yetinebilirsiniz.
  2. http://skyscraperpage.com/ - İlginç bir site ne amaçla kim yapmış ne işe yarar bilemiyorum. Ama merak edenler için dünyanın birçok şehrindeki en yüksek binaların sıralaması var, binaların 2 boyutlu modeli bazılarınında 3 boyutlu modellerini görebiliyorsunuz. İstanbul için mesela şöyleymiş sıralama. Anasayfadan diagram olarak aratırsanızda binaları karşılaştırmalı olarak görebiliyorsunuz.
  3. http://www.behindthename.com/ - Bir ilginç site çalışması daha, dünya üzerindeki bir çok ismin ne anlama geldiğini üşenmemiş araştırıp veritabanı oluşturmuş arkadaşlar. Türkçe isimlerde dahil.
  4. Buradakileri de bir blogger arkadaş yayınlamış zamanında eski istanbul fotolarının renklendirilmiş halleri bulunuyor, güzel geldi bana tavsiyemdir.
Şimdilik bu kadar.

0 Yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...